Werken aan uw gezondheid met een voedingsdeskundige

Niet alleen mensen met overgewicht hebben baat bij voedingsadvies. Iedereen profiteert van een gezonde levensstijl. U voelt zich fitter, energieker en tegelijkertijd blijft u op gewicht. U kunt bij Lijn16 in Eindhoven terecht voor een afslank-coachingstraject, analyse van uw eetpatroon en praktisch advies op welke punten gezondheidsvoordeel behaald kan worden.

Afvallen

Weinig eten is niet de oplossing voor mensen met overgewicht. Het gaat erom wat u eet en wanneer u iets eet. Verkeerde of onbewust ingesleten eet- en gedragspatronen zijn vaak de reden waarom het moeilijk is af te vallen en op gewicht te blijven. Lijn16 helpt u deze gewoonten te doorbreken. Niet met crash-diëten, standaard menu’s, shakes of afslankpreparaten maar met praktische adviezen over volwaardige en gezonde voeding. 


Crash dieet: het beruchte jojo-effect

Extreme of eenzijdige diëten kennen als veelvoorkomend nadeel dat het amper vol te houden is en het resultaat zelden blijvend. Wordt het normale eetpatroon weer hervat, dan valt men uiteindelijk weer terug op het oude gewicht of men wordt nóg zwaarder. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat het volgen van extreme diëten een schadelijke werking heeft op uw lichaam. U verliest vocht en spieren, maar weinig vetmassa. Het lichaam gaat zuiniger om met energie en de stofwisseling wordt trager. 


Een gezondere levensstijl die u vol kunt houden

Bij onze adviezen gaan wij uit van structurele veranderingen van het eetpatroon. U krijgt een uitgebalanceerd programma op maat waarbij u blijvend afvalt en een gezondere levensstijl aanleert. Daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke levensstijl, wensen en voorkeuren zodat uw nieuwe eetpatroon ook makkelijk is vol te houden. 

Gezonde voeding

U realiseert zich dat u bewuster en gezonder moet gaan eten, maar vindt het lastig wegwijs te worden in de wirwar van informatie over goede voeding? 

De voedingsdeskundige van Lijn16 maakt een analyse van uw dagelijkse eetpatroon. In samenspraak met u wordt er een voedingsschema ontwikkeld dat bij u past en dat op lange termijn goed vol te houden is. Zo voorkomen we dat u terugvalt in oude gewoonten en werkt u toe naar een resultaat dat blijvend is.

De individuele coaching bestaat uit:

  • intakegesprek en vervolggesprekken
  • uitgebreid voedingsadvies op maat
  • berekening van tekorten van vitamines & mineralen
  • bepaling gewichtsverloop
  • persoonlijk en schriftelijk adviesrapport
  • voorlichtingsmateriaal
  • uitgebreide bodymeting met de Body Composition Analyser

De Body Composition Analyser meet uw gewicht, lichaamsvetpercentageviscerale vetwaarde (vet in buikholte, rond vitale organen in het rompgebied), dagelijkse energiebehoefte, spiermassa, botmassa en metabolische leeftijd. 

Lees hier meer over de tarieven en vergoedingen.